Educatie Privata

Educaţie Privată este un proiect care a plecat din supărarea noastră pe proasta administrare a educației de stat și din convingerea că se poate și mai bine. Că România are o șansă de a-și reforma învățământul. Doar că noi nu credem că statul are voința politică de a începe o reformă reală. Mai degrabă am identificat această dorință în mediul privat.
În acest moment, însă, educația privată este destul de prohibitivă pentru publicul larg. Știm asta. Pe de altă parte, numărul de instituții de învățământ private este în creștere accelerată, ceea ce, în mod normal, ar trebui să conducă la democratizarea lui, inclusiv din punct de vedere al costului.
De aceea, ni s-a părut o idee bună să înființăm un loc, fie el și virtual, care să integreze toate instituțiile de învățământ privat din România, de la creșe până la universități. Va fi, încă, mai mult decât o listă, va deveni un furnizor de conținut, de exemple de bune practici și, sperăm noi, de dialog. Nu credem în ruptura totală stat-privat, dimpotrivă, suntem de părere că sursa reală de schimbare în bine este dialogul dintre cele două. Și, mai departe, dialogul fiecăreia cu părinții și cu elevii.

https://www.facebook.com/educatieprivata/

https://www.educatieprivata.ro/

Tags:
Call Now Button