Pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2018, pe 26 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate fiecarei unitati de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.Tot in aceasta zi, va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va realiza pana pe 14 martie.

Intre 27 februarie — 10 martie se va organiza in fiecare unitate de invatamant „Ziua portilor deschise”, in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant.

Intre 5 martie si 23 martie se vor completa de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant, cererile tip de inscriere. Tot in aceasta perioada, se va face si validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul 8,00 — 18:00, de luni pana vineri.

Intre 27 — 29 martie se vor procesa la unitatile de invatamant informatiile din cererile-tip de inscriere. Pe 29 martie se vor face procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Totodata, programul pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2018 prevede ca pe 29 martie se va face afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Intre 12-18 aprilie se vor depune cereri-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare are ca termen data de 23 aprilie.

Urmeaza, ca intre 24 aprilie si 4 mai, centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Vezi AICI Calendarul complet de inscriere la clasa pregatitoare si Ordinul de Ministru OMEN 3247 care reglementeaza metodologia.

https://www.edu.ro/sites/default/files/Metodologia_%20inscrierii_in_%20invatamant%20primar_%202018_proiect.pdf

Tags: