Bucataria noastra le ofera copiilor un meniu complex si sanatos, special portionat. Meniul este conceput si planificat de medicul nutritionist in conformitate cu specificatiile Ministerului Sanatatii.
Meniul fiecarei zile este conceput astfel incat sa reprezinte echilibrul perfect intre carbohidrati, fibre, vitamine, proteine si grasimi, necesare dezvoltarii copiilor dar si pentru a le oferi energia necesara desfasurarii activitatii lor. Meniul nu contine mezeluri sau produse procesate.
Meniul săptămânii 18.11 – 22.11.2024
Luni 18.11.2024
Mic dejun: Melcișori cu lapte – 200 g.
Fructe/Legume: Legume – 100 g.
Prânz: Supă de curcan cu paste alfabet – 200 ml./Cuș-cuș cu legume și curcan – 200 g./Prăjitură cu gem de prune – 50 g.
Gustare: Ruladă cu nucă – 100 g.
Marti 19.11.2024
Mic dejun: Ceai de tei cu lămâie – 200 ml./Tartine cu cremă de ou – 50 g./50 g.
Fructe/Legume: Fructe – 100 g.
Prânz: Ciorbă de legume cu linte și curcan – 200 ml./Cartofi gratinați – 200 g./Fursecuri cu stafide – 50 g.
Gustare: Iaurt cu chec – 150 g./50 g.
Miercuri 20.11.2024
Mic dejun: Lapte cu cereale – 2oo ml.
Fructe/Legume: Legume – 100 gr.
Prânz: Supă-cremă de țelină – 200 ml./Pilaf sârbesc și salată de varză – 200 g./Ruladă cu mere – 50 g.
Gustare: Tartine cu paté de casă și castravete – 50 g./50 g./30 g.
Joi 21.11.2024
Mic dejun: Ceai de fructe cu lămâie – 200 ml./Tartine cu cremă de brânză, ardei și castravete – 50 g./50 g./30 g.
Fructe/Legume: Fructe – 100 g.
Prânz: Ciorbă de vită – 200 ml./Legume soté și friptură – 200 g./Salam de biscuiți- 50 g.
Gustare: Cornulețe cu rahat – 100 g.
Vineri 22.11.2024
Mic dejun: Lapte – 200 ml./Tartine cu unt și miere – 50 g./30 g./20 g.
Fructe/Legume: Legume – 100 g.
Prânz: Mămăligă cu brânză și smântână – 200 g./Varză à la Cluj – 200 g./Prăjitură cu lămâie – 50 g.
Gustare: Iaurt cu cereale – 150 g./50 g.
NECESARUL DE ALIMENTE 80% / ZI |
CARNE | 85 GR. |
LACTATE | 560 GR. |
OU | 28 GR. |
CARTOFI | 120 GR. |
LEGUME | 175 GR. |
FRUCTE | 100 GR. |
FRUCTE | 100 GR. |
ZAHĂR | 20 GR. |
GRĂSIMI-ULEI | 10 GR. |
UNT | 15 GR. |
|