Bucataria noastra le ofera copiilor un meniu complex si sanatos, special portionat. Meniul este conceput si planificat de medicul nutritionist in conformitate cu specificatiile Ministerului Sanatatii.
Meniul fiecarei zile este conceput astfel incat sa reprezinte echilibrul perfect intre carbohidrati, fibre, vitamine, proteine si grasimi, necesare dezvoltarii copiilor dar si pentru a le oferi energia necesara desfasurarii activitatii lor. Meniul nu contine mezeluri sau produse procesate.
Meniul săptămânii 13.01 – 17.01.2025
Luni 13.01.2025
Mic dejun: Paste cu lapte – 200 g.
Fructe/Legume: Legume – 100 g.
Prânz: Supă de curcan cu paste alfabet – 200 ml/Mâncare de fasole verde și curcan – 200 g/Tartă cu fructe – 50 g.
Gustare: Negresă și compot – 100 g/200ml
Marti 14.01.2025
Mic dejun: Ceai de tei cu lămâie – 200 ml./Tartine cu cremă de ou – 50 g./50 g.
Fructe/Legume: Fructe – 100 g.
Prânz: Ciorbă țărănească – 200 ml/Orez cu spanac – 200 g/Fursecuri – 50 g.
Gustare: Iaurt cu cereale – 150 g./50 g.
Miercuri 15.01.2025
Mic dejun: Lapte – 200 ml/Tartine cu unt și gem – 50 g./30 g./20 g.
Fructe/Legume: Legume – 100 g.
Prânz: Supă de roșii- 200 ml/Piure cu ostropel – 200 g/Prăjitură cu lămâie- 50 g.
Gustare: Cornulețe cu rahat – 100 g./150 ml.
Joi 16.01.2025
Mic dejun: Ceai de fructe cu lămâie – 200 ml/Tartine cu brânză și ou fiert –
50 g./50 g./30 g.
Fructe/Legume: Fructe – 100 g.
Prânz: Ciorbă ardelenească – 200 g/Paste milaneze- 200 g/Prăjitură cu morcov – 50 g.
Gustare: Griș cu lapte- 150 g.
Vineri 17.01.2025
Mic dejun: Orez cu lapte – 200 g.
Fructe/Legume: Legume – 100 g.
Prânz: Mămăligă cu brânză și smântână – 200 ml/Tocăniță de ciuperci – 200 g/Sărățele – 50 g.
Gustare: Iaurt cu pișcot – 100 g./50 g.
NECESARUL DE ALIMENTE 80% / ZI |
CARNE | 85 GR. |
LACTATE | 560 GR. |
OU | 28 GR. |
CARTOFI | 120 GR. |
LEGUME | 175 GR. |
FRUCTE | 100 GR. |
FRUCTE | 100 GR. |
ZAHĂR | 20 GR. |
GRĂSIMI-ULEI | 10 GR. |
UNT | 15 GR. |
|